Retete cu peste

Drumul Taberei Imobiliare


Tip A
Blocuri de patru nivele cu apartamente de doua si trei camere, 2 camere Drumul Taberei tip A confort 1, plus o singura garsoniera ,decomandata fara balcon la parter. Apartamentele de doua camere sunt decomandate si nu au balcon, cele de trei camere sunt amplasate fata in fata pe palier despartite de cel de doua camere, unul decomandat si unul semidecomandat cu o suprafata totala de 67 mp. la ambele balconul fiind amplasat pe latimea dormitorului mare. In concluzie pe palier se gasesc trei apartamente, unul de doua camere si doua de trei numarul de scari fiind variabil.

Tip B
Blocuri de patru etaje cu apartamente de doua si trei camere semidecomandate pe care le intalnim in zona Orizont, intre strada Vasile Milea si strada Marcu Mihaela Ruxandra. O alta varianta de blocuri tip B sunt cele din intriorul buclei asemanatoare cu blocurile tip A.


Tip C
Majoritatea blocurilor de acest tip le gasim in cartierul Ghencea, intre strada Compozitorilor (1 Mai) si bulevardul Ghencea, au opt sau zece etaje, sunt construite in perioada 1978-1987 si au apartamente de doua, trei, patru camere si garsoniere. Apartamentele sunt decomandate si semidecomandate iar cele de trei si patru camere doua grupuri sanitare. O alta categorie de blocuri tip C sunt cele cu zece nivele cu patru apartamente pe nivel de trei camere decomandate, cu balcon pe toate cele trei camere si geamul de la bucatarie cu vedere in curtea interioara.

Tip D
Blocuri de patru etaje care au fie doua si trei camere ca blocurile tip A, fie garsoniere decomandate fara balcon si apartamente de patru camere decomandate.

Tip E
Blocuri cu zece etaje, doua lifturi si o singura scara. Pe palier se gasesc doua apartamente de doua camere semidecomandate si trei apartamente de trei camere circulare cu o suprafata de 64 mp. Apartamentele sunt confort 1.

Tip F
Blocuri de patru nivele, din caramida, confort 1 cu doua camere suprafata de aproximativ 45 mp. cu balcon, trei si patru camere sup. 85,6 mp. Palierul are patru apartamente, pana la etajul doi inclusiv cu doua, trei si patru camere iar la etajele trei si patru, apartamente de doua si patru camere. La etajul trei se afla o uscatorie iar la patru o uscatorie.

Tip G
Sunt doua feluri de blocuri tip G, cele de garsoniere confort 2 in numar bloc-tip-Gde trei zona Moghioros strada Crinul de Padure si cele de doua camere confort 2 in numar de douasprezece amplasate, sase in zona Poiana Muntelui vis-a-vis de parc, doua pe bulevardul Timisoara la statia Compasului si patru pe aleea Compozitorilor. Blocurile de garsoniere au zece etaje, pe palier douazecisipatru de imobile dispuse pe un hol lung care are la fiecare capat intrare, scara si lift. Garsonierele sunt semidecomandate, nu au balcon si o suprafata de 17,5 mp. Blocurile de doua camere au zece nivele cu apartamente decomandate si semidecomandate, fara balcon.

Tip H
Amplasate pe strada Sibiu, patru blocuri si bd. Timisoara, un bloc, fata in fata cu AFI Cotroceni, sunt blocuri de patru nivele diferite fata de tot ce este construit in Drumul Taberei, cu apartamente de trei si patru camere decomandate de peste 100 mp prevazute cu garaje la subsolul blocului.

Tip M
Blocuri de apartamente confort 2, de doua camere decomandate si semidecomandate sau de trei si patru camere semidecomandate. Cele de trei si patru camere le gasim in zona Drumul Taberei 34, interorul buclei, in spatele cofetariei Indiana- strada Romancierilor si zona Raul Doamnei pe aleea Valea Vlasiei.

Tip MC
Doua blocuri de garsoniere confort 2 din zona Orizont, cu zece nivele. Garsonierele au o suprafata de 17,6 mp., si nu au balcon.

Tip OD
Au opt sau noua nivele cu apartamente de doua si trei camere semidecomandate. Pe palier se gasesc doua apartamente de doua camere cu balcon mare (4 m. lungime) suprafata totala 49,4 mp. si doua apartamente de trei camere cu doua balcoane suprafata totala 63.3mp. Numarul de scari difera de la un bloc la altul. La parterul fiecarei scari se gaseste cate o garsoniera decomandata cu balcon.

Tip OS
In numar de sapte sunt blocuri de noua nivele cu apartamente de doua si trei camere. Patru apartamente pe palier, un apartament de trei camere semidecomandat cu balcon si doua grupuri sanitare si trei apartamente de doua camere semidecomandate cu balcon (in unele cazuri de 6,5 m. lungime) cu o suprafata totala de 54,2 mp.

Tip P
Sunt cinsprezece blocuri de tip P in Drumul Taberei, organizate in grupuri de cate trei Apartament 2 camere tip Pincepand de la P1 din spatele cinematografului Favorit pana la P15 de langa Plaza Romania (intersectie str. Brasov cu bd. Timisoara). Blocurile au patru nivele si opt scari iar pe fiecare palier se gasesc patru apartamente de doua camere si o uscatorie. Fiecare scara are cate o garsoniera,la parter, decomandata fara balcon. Apartamentele sunt decomandate si au balcon, suprafata totala fiind de 47,5 mp. Au aerisire la baie (geam) iar fereastra bucatariei este amplasata pe luminator (curte interioara) mai putin apartamentele din capatele blocului unde fereasta bucatariilor are vedere afara. Proiectate pentru opt etaje, ramase numai patru in timpul constructiei - dovada consta in ghena pe fiecare etaj si locul pentru lift specifice blocurilor de peste opt nivele - blocurile de tip P sunt singurele din Drumul Taberei care au apartamente de doua camere decomandate cu balcon in blocuri de patru nivele.

Tip R
In Drumul Taberei sunt zece blocuri tip R, cu zece nivele fiecare, doua scari comunicante prevazute cu lift. In acest tip de bloc gasim apartamente de doua si trei camere. Apartamentele de doua camere pot fi decomandate, semidecomandate sau circulare. Apartamentul de trei camere este decomandat.

Tip S 14
Blocuri de garsoniere , optisprezece la numar, cu noua etaje si doua lifturi. Pe palier sunt doisprezece garsoniere sase pe fiecare parte a unui hol care se termina cu un balcon ce contine ghena. Garsonierele sunt semidecomandate si au 31,5 mp. cu balcon. Fiecare etaj beneficiaza de o uscatorie si o spalatorie.

Tip T
La fel ca cele tip S14 sunt blocuri de garsoniere pe care le gasim de la intersectia Favorit pana la piata Moghiros.

Tip TD
Blocuri cu singura scara, zece nivele, doua lifturi, cu sase apartamente pe palier confort 1, din care cinci apartamente de doua camere (patru circulare si unul decomandat) cu balcon si un apartament de trei camere semidecomandat. La parter gasim o garsoniera.

Tip TS
Au zece nivele, doua lifturi si apartamente de doua camere semidecomandate. Punctul forte al acestor apartamente este dormitorul de 14,5mp.

Tip X
Doua blocuri construite dupa 1990, pe strada Potaisa nr.3

Tip Z bloc tip Z in Drumul Taberei
Zece etaje, o singura scara, doua lifturi confort 1 iar pe palier se gasesc sase apartamente din care patru de doua camere cu o suprafata de 50,2 mp si doua de trei camere cu o suprafata de 63,5 mp. Toate apartamentele sunt circulare iar doua imobile din cele patru de doua camere au bucataria de aproximativ 9 mp. Fiecare bloc are o garsoniera, la parter, semidecomandata cu balcon.

Tip NUMERIC
Construite majoritatea dupa 1977 sunt blocuri care au garsoniere, apartamente de doua, trei si patru camere (cele cu trei si patru camere cu doua grupuri sanitare). Le gasim in zona Billa, pe strada Bozieni, aleea Valea Prahovei si poarta denumirea de 800.

Exceptii

Enumeram doar cateva exceptii deoarece prezentarea tipurilor de blocuri din Drumul Taberei nu se doreste a fi una exhaustiva. Denumirea blocurilor nu s-a facut exclusiv pe baza tipului constructiei ci a fost influentata de perioada si zona in care au fost ridicate blocurile. Astfel pe strada Sibiu gasim blocurile E1, E2, E3 (langa Benzinaria Petrom) cu apartamente de doua si trei camere cu suprafete intre 82 mp. si aproape 100 mp. dotate cu terase de 16 mp. iar vizavi Z1, Z2, Z3 cu suprafete ale apartamentelor mult mai mari decat un bloc tip Z obisnuit. In zona strazii Sandulesti (intersectie str. Brasov cu bd. Timisoara) gasim trei blocuri tip F care poarta denumirea de "C". Tot denumirea de "C" o poarta si patru blocuri din zona Orizont - Favorit care sunt asemanatoare cu cele tip OD. Pe bulevardul Timisoara la numarul 27 se gaseste un bloc al carui scari sunt blocuri separate de la A pana la H iar la numarul 29 altul, cu blocuri de la A la F. Pe aleea Dumbravita gasim doua blocuri de garsoniere aparoape identice cu cele tip T sau S14 (singura diferenta fiind ca au zece etaje) cu numele de 229 si 229 bis. Blocurile A si B din perimetrul descris de strazile Marcu Mihaela Ruxandra, Drumul Taberei, Vasile Milea si bd. Timisoara au patru etaje si apartamente de doua si trei camere semidecomandate cu balcon. Pe aleea Lunca Siretul la numarul 10 si aleea Campul cu flori numarul 3a si 3b gasim doua blocuri "M" confort 1.